Kokias taures kokiam gėrimui naudoti? Kristinos Česlevičienės patarimai, kuriuos turėtų žinoti kiekvienas svetingų namų šeimininkas.
-
Jau kuris laikas bendraujame ir kartu skleidžiame žinią apie etiketą, aptarnavimą, stalo tradicijas ir kultūra kartu su kolege Kristina Česlevičiene. K. Česlevičienė - Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro, lankytojų aptarnavimo mokytoja ir etiketo ekspertė, šią sritį puikiai išmananti ir daug etiketo detalių papasakojusi mums. Šį kartą ekspertė dalinasi įžvalgomis apie taures.
„Šventės metu derėtų naudoti vienos linijos, vieno stiliaus taures. Didžiausia pagal talpą taurė visada skiriama vandeniui, mažesnės talpos – raudonam vynui (vynas patiekiamas kambario temperatūros), dar mažesnė – baltam vynui (šis vynas patiekiamas atšaldytas).
Viskiui patiekti dažniausiai naudojamos storadugnės stiklinės, tačiau kai kurios viskio rūšys gali būti patiekiamos tulpės formos taurėse ant kojelės. Konjakui patiekti naudojamos lašo arba tulpės formos taurės dažniausiai ant kojelės, tačiau gamintojai dabar labai išradingi ir savo siūlomiems gėrimams patiekti siūlo visiškai kitokio nei įprasta matyti, dizaino taures. Svarbiausia taisyklė – taurė turi atskleisti gėrimo skonį.“
Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/maistas/kaledu-stalas/etiketo-eksperte-apie-tai-kokias-taures-kokiam-gerimui-naudoti-konjako-ar-viskio-tikrai-nederetu-pilti-i-vyno-taures-95474479?fbclid=IwAR0kUb0k0Ge5Ti7KvSfA2GOVMcdt24UnDeqxybXkJUyqzp8zbpgqqUUHDs0